Thursday, July 15, 2010

Choc Gift - Order Daripada Farhan Yamin

Farhan Yamin, junior di sekolah saya dulu, dan juga di universiti order 35 pieces Pralines choc gift sekali dengan kotak, untuk hari lahir kawan dia, Lah Ahmad, eh, Lah Siddiq. Warna yang aku pilih, hijau dan kuning. Bereksperimen dengan warna baru.




Ganache yang saya buat uutuk kali ni termasuklan Oren, Anggur, Tropical dan Mangga. Tapi anggur dia tak rasa sangat. Sori la Paan. Saya masukkan jugak kacang pistachio dalam beberapa praline. Inilah hasilnya:-









Saya kasi Paan 10 biji Pralines, extra untuk dia makan sendiri atau bagi kawan-kawan sebagai tester. Baik tak? Hahahaha!



Apa-apa pun, harap Farhan dan kawan-kawan dia enjoy la choc gift yang saya buat. Seperti biasa, kalau sedap boleh order lagi. Kalau tak, kritikan membina sentiasa dialu-alukan. Silalah komen yer.

BTW, tak sempat plak ambik gambar Farhan semalam. Apa-apa pun, korg sumer leh visit blog dia di sini: http://farhanyamin.blogspot.com/

10 comments:

farhanyamin said...

thanks ajez... sedap!!

Ir A.Aziz said...

@ farhanyamin - ye ker sedap? komen jer kalo x sedap. boleh diimprovekan . :p

Dilla said...

WOW!ni bukan double triple WOW! dah aziz. BerMILLION WOW!!! Terkesima saya dgn kekreatifan & kecantikan cekelat awak tu :)

Huda, K. said...

wah! aku sgt amazed! bape price weh?

Ir A.Aziz said...

@ mdm dilla - kalo tgk live, xder la cantik sgt pon. hahaha! mdm lagi kreatif.

Ir A.Aziz said...

@ huda - aku bg special price. msg aku ek. mmg murah sampai korg xleh dapat kat mana2. :p

Huda, K. said...

ko still gune no.maxis lame tu kan

Najla Shuhud said...

Bravo! Kagum giler aku tgk hasil-hasil choc yg dh siap.. Nampak mcm sedap.. Pasni lehla bukak kedai choc..

Ir A.Aziz said...

@ huda - yep2. aku guna dua2 nombor. :)

Ir A.Aziz said...

@ najla - kagum ker? meh ar try order. :)